Zonnepanelen

Zonnepanelen hebben onderhoud nodig; als de panelen niet worden gereinigd zal de energieproductie afnemen.

Net als ramen worden zonnepanelen op den duur ook vuil. Het oppervlak van het zonnepaneel-glas zal naarmate de tijd vordert sneller vuil vasthouden en “opbouwen”. Door dit vuil kan minder licht de zonnecellen bereiken waardoor de energieopbrengst zal afnemen.

Stofafzetting vermindert de rendement zonnepanelen, omdat de cellen niet meer voldoende straling opvangen. Het verlies groeit aan met het geïnstalleerd vermogen en kan voor grote PV-parken belangrijke proporties aannemen. Het stof, dat in tegenstelling tot pollen zelfs na een regenbui aanwezig blijft op het glas, betreft fijn stof met een korrelgrootte van PM2,5 en PM10 dat wellicht uitgestoten wordt door het verkeer.

Regelmatig manueel reinigen met gedemineraliseerd water is noodzakelijk wil men voldoende opbrengst aan kWh blijven binnen halen. Een zelfreinigende coating is dé oplossing om deze arbeidintensieve werk niet meer noodzakelijk te maken. Alleen tijdens de echte droge zomermaanden zal afspoelen met water voldoende zijn.
Een zelfreinigende coating betekent dus een meer meeropbrengst aan kWh per jaar

De coatings van NanoEnzo zijn puur, flexibel, super duurzaam glas, zij het op moleculair niveau. Deze eigenschappen kunnen glazen oppervlakken beschermen en extra functionaliteit toevoegen aan het glazen oppervlak van antireflectie.

Deklaagkenmerken:
Bescherming tegen agressieve vervuilers
Anti-reflecterende eigenschappen (vooral belangrijk in de zonnepanelenindustrie)
Bescherming tegen glascorrosie
Bescherming tegen slijtage
Water- / olie-afstotend
Veilig voor voedsel
Antibacteriële eigenschappen
Makkelijk schoon te maken
De transparantie van het glas wordt niet verminderd door de glascoating en ongunstige lichtreflectie wordt geëlimineerd.

        coating                    geen coating

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2023 NanoEnzo