Infra

Er is veel in beweging in de wereld van de infra. De hele sector moet naar een duurzame klimaatadaptatie. Maar hetzelfde geldt ook voor de opdrachtgevers van de Infra!

Hier verwacht de opdrachtgever van u dat u met innovatieve oplossingen komt. Oplossingen voor de realisatie van de Circulaire economie tot de emissievrije aanleg van bestrating of asfalt. De CO2-reductie door waterstof-aangedreven werktuig dan wel geëlektrificeerd materieel, om er zo maar wat te noemen.

Ook het beroep op nieuwe grondstoffen ondergaat een grote verandering. Steeds vaker dienen we onszelf af te vragen nieuwe of toch gebruikte materialen of grondstoffen toe te moeten passen!

De schaarste van diverse grondstoffen wordt groter en de uitputting van de aarde neemt toe, dus er moeten maartregelen worden getroffen. Nu streeft de Circulaire economie ernaar een gesloten kringloop van grondstoffen en producten te realiseren, en de opdrachtgevers zullen daar straks een beroep op doen, bij u!

Een mooi voorbeeld is het project in Amsterdam-Noord waar de stoeptegels van een plein van 8.000 m2 van de grond zijn gelicht, gereinigd, teruggelegd en gecoat voor levensduurverlenging, een betere afwatering en voor vuilafstoot. 

Wetende dat 8.000 m2 bestaat uit 89.000 stoeptegels van 30 x 30 x 5 cm kunnen we uitrekenen dat dit maar liefst 941.000 kilo grondstof heeft bespaard, naast een reductie van 130 ton CO2 uitstoot!

We moeten gaan omdenken! Want het is onomkeerbaar. Zie het dan ook niet als een bedreiging maar omarm het en maak er een businessmodel van. Circuleren en verduurzamen. Eventueel samen met NanoEnzo b.v.

Voor de verduurzaming van de bovenomschreven, bestaande, stoeptegels hebben we een Stone-coating toegepast die de tegel voor jaren beschermt en verduurzaamt (afhankelijk van omstandigheden) en zorgt daarbij voor een betere afwatering en vuilafstoot.
Dezelfde gedachten kan ook worden losgelaten op nieuwe bestrating. Verduurzaming en bescherming op bestelling. En geldt ook voor bestaand of nieuw straatmeubilair, bestaande of nieuwe lantaarnpalen, muren, kades, pleinen, stoepen, enzovoort.

Onze coatings zijn namelijk ontwikkeld voor onder andere beton, straat- en metselstenen, natuursteen, hout, kunststof en meer. 

Voor dit alles is tevens een contract te sluiten voor een x-jaarlijkse check en het bijhouden van de beschermende werking van de coating om de verduurzaming te kunnen verlengen en de aanspraak op nieuwe grondstoffen vele jaren uit te stellen. Een win-win situatie!

Wil je eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden, bel of mail ons vrijblijvend;
085 - 007 99 00 of info@nanoenzo.nl

Kijk filmpje project Amsterdam

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2024 NanoEnzo