HomeWat is Nanocoating

Wat is Nanocoating

Nanocoating is een dunne laag coating die bestaat uit nanodeeltjes en wordt aangebracht op het oppervlak van een object om het te beschermen tegen vuil, stof, krassen, corrosie en andere vormen van slijtage en schade. Deze nanodeeltjes zijn typisch 1 tot 100 nanometer groot, wat betekent dat ze vele malen kleiner zijn dan de dikte van een mensenhaar. Nanocoatings kunnen worden aangebracht op verschillende materialen zoals metaal, glas, kunststof en textiel.

Nanocoating kan verschillende eigenschappen bieden, zoals waterafstotendheid, vuilafstotendheid, krasbestendigheid en anti-corrosie eigenschappen. Dit komt doordat de nanodeeltjes op het oppervlak van het object een dunne en gelijkmatige laag vormen, waardoor het oppervlak beter bestand is tegen beschadiging en corrosie.

Nanocoating kan worden aangebracht door verschillende methoden, zoals spuiten, rollen, of wrijven  Deze coatings kunnen op verschillende gebieden worden gebruikt, waaronder in de lucht- en ruimtevaart, de automobielindustrie, elektronica, bouwmaterialen en medische apparatuur.

De barrière die een lotusblad van nature heeft, hebben wij weten na te bootsen door de toepassing van nanotechnologie. Hierdoor kunnen wij met onze nanocoatings, impregneermiddelen en additieven, op een eenvoudig moleculair niveau, iets toevoegen aan bestaande microstructuren en nieuwe eigenschappen meegeven aan bestaande materialen. Nieuwe eigenschappen die de duurzaamheid en veiligheid ten goede komen.

  1. Nanotechnologie: Nanocoating is gebaseerd op nanotechnologie, dat zich richt op de manipulatie van materie op nanoschaal (1 tot 100 nanometer).

  2. Hydrofobe coating: Een type nanocoating dat waterafstotend is en voorkomt dat water en andere vloeistoffen zich hechten aan het oppervlak van het object.

  3. Oleofobe coating: Een type nanocoating dat oliën en vetten afstoot en voorkomt dat ze zich hechten aan het oppervlak van het object.

  4. Vuilafstotende coating: Nanocoating kan ook worden gebruikt om een vuilafstotende coating te creëren, waardoor vuil en stof minder goed aan het oppervlak van het object blijven plakken.

  5. Slijtvaste coating: Door de toevoeging van nanodeeltjes aan de coating kan de duurzaamheid en slijtvastheid van het oppervlak worden verhoogd.

 

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2023 NanoEnzo