HomeToepassingen/ voordelen

Toepassingen/ voordelen

Nanocoatings zijn dunne films van nanoschaalmaterialen die op verschillende oppervlakken kunnen worden aangebracht om ze te beschermen, te versterken of specifieke eigenschappen toe te voegen. Hier zijn enkele toepassingen en voordelen van nanocoating:

Toepassingen van nanocoating:

 1. Corrosiebescherming: Nanocoatings kunnen worden gebruikt om metalen oppervlakken te beschermen tegen corrosie. Ze vormen een barrière tegen vocht, zuurstof en andere corrosieve stoffen, waardoor de levensduur van metalen structuren wordt verlengd.

 2. Zelfreinigende oppervlakken: Nanocoatings met hydrofobe eigenschappen kunnen waterafstotend zijn en oppervlakken gemakkelijker schoon houden door vuil en vlekken af te weren.

 3. Krasbestendigheid: Nanocoatings kunnen worden toegepast op oppervlakken zoals autolakken en touchscreen-displays om ze bestand te maken tegen krassen en slijtage.

 4. Anti-aanslag: Ze kunnen worden gebruikt op brillen, lenzen en camera's om te voorkomen dat waterdruppels zich ophopen en het zicht belemmeren.

 5. Antibacteriële eigenschappen: Nanocoatings kunnen worden ontworpen om bacteriën en microben op oppervlakken te doden, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in ziekenhuizen, laboratoria en andere hygiënische omgevingen.

 6. Warmte-afvoer: In de elektronica-industrie kunnen nanocoatings worden gebruikt om warmte efficiënter af te voeren, wat de prestaties en betrouwbaarheid van elektronische apparaten kan verbeteren.

Voordelen van nanocoating:

 1. Dunne laag: Nanocoatings zijn ultradun en interfereren niet met het uiterlijk of de functionaliteit van het behandelde oppervlak.

 2. Duurzaamheid: Ze bieden langdurige bescherming en kunnen de levensduur van materialen en apparaten verlengen.

 3. Verbeterde prestaties: Nanocoatings kunnen specifieke eigenschappen toevoegen aan materialen, zoals hydrofobiciteit, diepteverbetering, elektrische geleiding, enz.

 4. Minder onderhoud: Oppervlakken met nanocoatings vereisen over het algemeen minder reiniging en onderhoud vanwege hun zelfreinigende eigenschappen.

 5. Milieuvriendelijk: In vergelijking met traditionele coatings kunnen nanocoatings efficiënter en met minder materiaal worden aangebracht, wat de milieubelasting kan verminderen.

 6. Veelzijdigheid: Nanocoatings kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften en worden gebruikt op een breed scala aan materialen, van metalen en glas tot kunststoffen en textiel.

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van een nanocoating afhangt van de formulering, het doel van toepassing en de kwaliteit van de toepassing. Bij het kiezen en gebruiken van nanocoatings is het raadzaam om samen te werken met experts op het gebied van materiaalkunde en oppervlaktebehandeling om de beste resultaten te bereiken.

Een optelsom die leidt tot een lagere CO2-footprint. Een lagere MKI voor gemeenten en overheid, minder over-all onderhoud aan uw vastgoed of juist een hogere opbrengst van uw zonnepanelenpark.

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2024 NanoEnzo