HomeVeelgestelde vragen

 

 

Wat is Nanotechnologie?

Nanotechnologie dankt haar naam aan de schaalgrootte van de toegepaste techniek of van de toegepaste elementen. Een nano is namelijk een miljoenste deel van een milimeter.

Wat is nanocoating?

Zoals uitgelegd onder 'Wat is nanotechnologie' gaat het hier over een techniek of over elementen op een schaalgrootte van een miljoenste van een milimeter. Om hiervan een beeld te krijgen, een klein feitje: een mensenhaar heeft een dikte van 80.000 nanometer. Een nano is dus nog veel, veel kleiner dan de dikte van een mensenhaar en is actief op het eenvoudig moleculair niveau.

Ditzelfde geldt ook voor onze nanocoatings. Onze nanocoatings bevatten (milieuvriendelijke) nanodeeltjes waarmee we iets toevoegen aan het door u toegepaste en te beschermen materiaal waardoor het water-, vet- en vuilafstotend wordt en verduurzaamt door de bescherming die onze coatings tevens bieden. Oftewel minder onderhoud, minder schoonmaak en dus minder kosten. En niet te vergeten, een verkleining van uw CO2 footprint.

Welke producten zijn er zoal in het assortiment opgenomen?

NanoEnzo heeft de beschikking over meer dan 140 recepten van nanocoatings met elk haar eigen specifieke of gecombineerde karakteristieke eigenschappen en doelmatige uitwerkingen.

Nanocoatings, Hybride Nanocoatings, Impregneermiddelen, additieven, Anti-Urine, Anti-Graffitti, Glow in the dark, Anti-Slip, Anti-Bacteriëel, brandvertragende coating, we hebben het allemaal.

Ook voor uw uitdaging ten aanzien van toegepaste materialen en de gewenste uitwerking heeft NanoEnzo hoogst waarschijnlijk al een oplossing in de vorm van een nanoproduct. Zo niet, dan ontwikkelen we deze in samenwerking met u.

Goed om te weten is dat veruit de meeste nanoproducten van NanoEnzo zijn ontwikkeld op waterbasis!

 

Wat zijn zoal de toepassingen?

De toepassingen met coatings van NanoEnzo zijn eindeloos. Voor bijna elk materiaal en elk gewenst resutaat denkbaar. 

Denk hierbij aan nanocoatings specifiek voor de behandeling van poreuse materialen of juist niet-poreuse materialen om deze te beschermen tegen vervuilende invloeden van buitenaf. Of hybride nanocoatings die net even een stapje verder gaan en, naast de vuilafstotende uitwerking, bijvoorbeeld ook brandvertragend kunnen zijn of anti-bacterieel. Daarnaast hebben we onder andere Anti-Graffitti, Anti-Urine, Glow in the dark en Anti-Slip-coatings om het assortiment compleet te maken.

Onze nanocoatings, -impregneermiddelen en additieven worden onder andere toegepast voor:

- Water-, vuil- en vetafstotend maken van bijna elk materiaal
- Bescherming van beton, straatstenen of natuursteen tegen invloeden van buitenaf
- Het voorkomen van betonrot/ wapeningcorrosie (door toevoeging van ons Betonadditief)
- Zelfreinigend effect van onze coatings voor hout, glas, kunststof, metaal, beton, natuursteen en meer
- Bescherming tegen (glas-/ metaal-) corrosie (ook ten behoud van panelen zonnepaneelparken)
- Anti-bacteriële werking
- Anti-algen werking
- Brandvertragend effect
- Krasvast maken van materialen (tot 6 punten op de diamantschaal)
- Anti-Slip maken van vloeren, trappen, stoepranden van natuursteen voor meer veiligheid
- Anti-Graffitti (duurzaam en bestand tegen hoge druk reiniging)
- Anti-icing en voorkoming van aanzet van vuil in de vliegtuigbranche, scheepvaart en foodindustrie
- ...

 

 

Kan het behandelde materiaal nog ademen?

Een kort antwoord is; ja!

Als het een poreus materiaal betreft dat wordt behandeld dan kan het na de behandeling met nanocoating nog altijd 'ademen'. Dit komt doordat de coating bestaat uit bestanddelen die maar iets groter zijn dan een molecuul. Op dat niveau wordt er door de behandeling met nanocoating iets toegevoegd aan het materiaal waardoor het waterafstotend wordt. Maar de bestanddelen zijn te klein om de structuur op te vullen en af te sluiten.

Heeft NanoEnzo een facilitaire dienst voor het aanbrengen van coatings?

NanoEnzo werkt op projectbasis en neemt daarmee alles uit handen ten aanzien van de schoonmaak en de behandeling van het toegepaste materiaal en de gewenste uitwerking. Alleen zo kan NanoEnzo garant staan voor kwaliteit en verduurzaming.

Dus ja, NanoEnzo heeft een facilitaire dienst maar kan ook makkelijk opschalen door de inzet van haar netwerk aan professionele en gecertificeerde partners, wat we ook soms doen in verband met kortere afstanden tot het project en het verkleinen van de CO2-foorprint.

Is Nanocoating schadelijk voor de gezondheid,

Verslag risicobeoordeling van nanomaterialen

Dortmund, voor de evaluatie van de gezondheidsrisico's van nanomaterialen is in het algemeen geen aparte risicobeoordeling noodzakelijk van gemodificeerd materiaal. 
Dit is het resultaat van een studie uitgevoerd door het Federaal Instituut voor Veiligheid en Gezondheid (BAuA) en het Fraunhofer Instituut voor Toxicologie en Experimentele Geneeskunde (PUNT). De studie keek en vergeleek de effecten van oppervlakte gemodificeerd nanodeeltjes. 

De resultaten zijn gepubliceerd in het onderzoeksrapport Engels-talige “Toxic Effects of Various Modifications of a Nanoparticle Following Inhalation" (Toxische Wirkungen verschiedener Modifikationen eines Nanopartikels nach Inhalation) BAuA .

Uit het BAuA onderzoeksrapport blijkt dat gemodificeerd nanomateriaal voor oppervlakten niet de schadelijke impact heeft na inhalatie, 
zoals verwacht. De deskundigen onderzochten in experimenten met verschillende standaardmethoden het nanomateriaal titaandioxide (TiO2) en vergeleek de resultaten met elkaar. Een van de resultaten is dat de geïnhaleerde deeltjes slechts in zeer kleine hoeveelheden opgenomen werden in celweefsel van de longen. Dit toont aan dat nanodeeltjes niet gemakkelijk  door celmembranen dringen, 
wat een algemene gemeenschappelijke zorg was. Hierbij stellen zij dus dat de opname in het lichaam niet de mate van gezondheidsrisico's vormen, zoals eerder gedacht . Voor de gezondheid en veiligheid 

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2022 NanoEnzo