HomeBranchesWindmolens

Windmolens

Anti-icing windturbines verwijzen naar het proces of systeem dat wordt gebruikt om de vorming van ijs op windturbinebladen te voorkomen. Dit is belangrijk omdat ijsophoping op de bladen de soepele werking van de windturbine kan verstoren, de luchtweerstand kan verhogen en structurele schade aan de bladen kan veroorzaken, wat kan leiden tot verminderde efficiëntie en hogere onderhoudskosten.

Er zijn verschillende methoden voor anti-ijs windturbines, waaronder passieve systemen die afhankelijk zijn van de natuurlijke verwarming van de bladen en actieve systemen die verwarmingselementen of chemicaliën gebruiken om ijsvorming te voorkomen. Bovendien zijn sommige anti-ijssystemen geïntegreerd in het ontwerp van de windturbinebladen, terwijl andere achteraf op bestaande turbines worden gemonteerd.

Ongeacht de gebruikte methode, is het doel van anti-ijs windturbines om de efficiënte werking van de windturbine te garanderen, het risico op schade te verminderen en de onderhoudskosten te minimaliseren. Dit is vooral belangrijk voor windturbines in regio's met barre winterse weersomstandigheden, waar ijsvorming gebruikelijk is.

Anti-icing coating is een soort materiaal dat op oppervlakken wordt aangebracht om de vorming en hechting van ijs te voorkomen. Het wordt gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder op vliegtuigen, wegen, hoogspanningslijnen en andere infrastructuur waar ijsophoping problemen kan veroorzaken zoals verminderd zicht, verhoogd gewicht, verminderde structurele integriteit en verhoogd energieverbruik.

Het basisprincipe achter anti-icing coatings is dat ze een barrière creëren tussen het oppervlak en het ijs, waardoor het moeilijker wordt voor het ijs om zich te vormen en te hechten. Dit wordt bereikt door het gebruik van hydrofobe (waterafstotende) materialen die voorkomen dat het ijs een band met het oppervlak vormt. Sommige anti-icing coatings bevatten ook de-icing middelen, zoals glycol, die het vriespunt van water verlagen en helpen om ijsvorming te voorkomen.

Anti-icing coatings worden meestal aangebracht als een dunne laag met behulp van methoden zoals spuiten, borstelen of dippen. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder polymeren, siliconen en wassen. De materiaalkeuze hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing, zoals het verwachte temperatuurbereik, het type oppervlak en het vereiste niveau van duurzaamheid en bescherming.

Kortom, anti-glazuurcoating is een type materiaal dat de vorming en hechting van ijs op oppervlakken helpt voorkomen, waardoor de veiligheid, efficiëntie en prestaties in verschillende toepassingen worden verbeterd..

NanoEnzo heeft een speciale coating om ijsvorming op de rotorbladen te voorkomen het ijs dat aan de
oppervlak blijft plakken heeft zo een hoge antiicing eigenschap. 
Onze super-hydrofobe coatings zorgen ervoor dat water niet op de bladen blijft dit door de  
hoge afstotelijke kenmerken. Polytetrafluorethyleen (PTFE) polydimethylsiloxaan (PDMS) en Wearlon zijn enkele materialen die bekend staan om hun ijsfobe Eigenschappen hun anti-kleefeigenschap, ijsfobisch coatings zorgen ervoor dat de hoge contacthoek van het water de ijskraal kan trekken (vanwege de eigen gewicht) van het verfoppervlak voordat het de kans krijgt om zich te vormen tot grote ijspegels.
Nanocomposietcoatings met polymeren versterkt met minuscule deeltjes de hoge contacthoek met water en vertraagt of voorkomt zo de vorming van ijs.

 

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2024 NanoEnzo