HomeOver NanoEnzoCO2 Footprint

CO2 Footprint

Nanocoatings kunnen bijdragen aan het verminderen van de CO2-footprint op verschillende manieren. Ten eerste kunnen ze oppervlakken beschermen en verduurzamen, waardoor deze minder snel beschadigd raken en minder snel vervangen hoeven te worden. Dit vermindert de hoeveelheid materialen die nodig zijn voor reparatie of vervanging en vermindert daarmee de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de productie van deze materialen.

Daarnaast kunnen nanocoatings helpen om het energieverbruik te verminderen. Sommige van onze soorten nanocoatings hebben isolerende eigenschappen, waardoor ze kunnen helpen bij het reguleren van de temperatuur in gebouwen en voertuigen. Hierdoor kan het gebruik van airconditioning en verwarming worden verminderd, wat leidt tot minder energieverbruik en minder CO2-uitstoot.

Tot slot kunnen nanocoatings ook helpen bij het verminderen van het gebruik van schoonmaakmiddelen. Omdat ze oppervlakken beschermen tegen vuil en corrosie, is er minder behoefte aan reiniging. Dit vermindert de hoeveelheid schoonmaakmiddelen die nodig zijn en daarmee ook de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de productie en het transport van deze middelen.

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2023 NanoEnzo