Duurzaam verduurzamen

Al onze nanocoatings zijn REACH-compliant en onder andere TÜV gecertificeerd! Dus veilig en prima toepasbaar binnen de kaders van de verduurzaming en de reductie van CO2.
Hier zijn een paar redenen waarom:

  1. Onze coatings verlengen de levensduur van de door u toegepaste materialen waardoor er minder een beroep wordt gedaan op nieuwe grondstoffen (wat past binnen de Circulaire Economie).

  2. Vuil, water, oliën en bijvoorbeeld algen kunnen niet of nauwelijks hechten aan oppervlakken waardoor deze langer estetisch verantwoord blijven en schoonmaak en onderhoud minder frequent nodig zijn (tot 60% besparing op arbeid en schoonmaakmiddelen).

  3. Onze nanocoatings zijn veilig! Al onze coatings zijn zwaar getest en gecertificeerd, waaronder REACH-compliant, TÜV, Intertek, SGS, EUROLAB, Saniter en AzoLab.
    Ook zijn de nanocoatings van NanoEnzo steeds vaker op waterbasis te verkrijgen.

  4. Specialistische nanocoating als Antibacteriële en -virale coating maken ook alles wat u aanraakt veiliger. Zorginstellingen, ziekenhuizen, scholen en openbaar vervoer hebben veel baat bij deze coating die maar liefst 99,9% van de bacteriën doodt!

  5. Sommige nanocoatings kunnen worden gebruikt om oppervlakken te isoleren waardoor het energieverbruik kan worden verminderd, kunnen enkelsteens muren (onzichtbaar) worden behandeld waardoor het vocht niet meer door de stenen kruipt of kunnen oude straattegels worden gereinigd en voorzien van nanocoating waardoor deze vele jaren langer meegaan. Zomaar wat voorbeelden die leiden tot een vermindering van de CO2-uitstoot en een duurzamer gebruik van energie.

  6. Door de behandeling met nanocoating maakt u het oppervlak krasvaster (tot 6,5 op de schaal van Mohs, oftewel harder dan glas), maar ook bestand tegen water- en winderosie.

Al met al kan nanocoating dus een duurzame optie zijn om oppervlakken te beschermen

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2024 NanoEnzo