HomeProjectenAntislip Reigersbos

Antislip Reigersbos

Een Innovatieve Oplossing voor Veilige Straatstenen in Amsterdam

In Reigerbos een van de straten in Amsterdam, waar nieuwe natuurstenen het winkelcentrum de omgeving sterk verbeterde, ontstond een uitdaging die de veiligheid van haar bezoekers bedreigde. Op regenachtige dagen veranderende de stoepen in een glibberige ondergrond, met de nieuwe natuurstenen die een risico vormen voor uitglijden en valpartijen. De oorzaak? Algen sterven zich in de groeven van de stenen, waardoor ze spekglad werden.

Dit probleem baarde de Gemeente Amsterdam zich zorgen, en ze zochten naar een oplossing om de straten veiliger te maken. NanoEnzo bood een innovatieve benadering. Wij geloven dat onze uitgebreide antislipcoating niet alleen de gladheid kon verminderen, maar ook de natuurstenen die konden beschermen tegen algen.

In nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam hebben we een experiment uitgevoerd. We hebben proefvlakken gemaakt met drie verschillende korrelgroottes van onze antislipcoating. Deze proefvlakken worden zorgvuldig geobserveerd gedurende een periode om de effectiviteit van onze coating te beproeven.

Onze antislipcoating is niet alleen de gladheid van de natuurstenen, maar biedt ook uitstekende bescherming tegen de groei van algen. Dit tijdelijke dat niet alleen de trottoirs veiliger waren bij regenachtig weer, maar ook dat de stenen zelf langer mooi en vrij van onnodig algen en vuil.

Dit project illustreert onze levensduur aan duurzaamheid en veiligheid. We zijn er trots op dat we met de Gemeente Amsterdam een ‚Äč‚Äčechte uitdaging hebben om te gaan en op te lossen. Als NanoEnzo blijven we streven naar innovatieve oplossingen die de wereld veiliger en duurzamer maken. Onze samenwerking met de Gemeente Amsterdam is een voorbeeld van hoe we gezamenlijk kunnen helpen om hun steden veilig en toegankelijk te houden, krachtig het weer.

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2024 NanoEnzo