HomeProjectenMeubels en wanden van textiel

Meubels en wanden van textiel

Meubels en wanden van textiel

Textiel bekleden en meubels beschermen met onze speciaal ontwikkelde nano-coating is een effectieve manier om de duurzaamheid en weerstand tegen vlekken en vuil te verbeteren. Nano-coatings zijn dunne beschermlagen die bestaan uit nanodeeltjes die zich hechten aan de vezels van het textiel. Deze deeltjes vormen een onzichtbare barrière die de oppervlakte-eigenschappen van het textiel verandert.

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van nano-coating op textiel bekleding:

  1. Vlekbestendigheid: Textiel Nano-coating vormen een beschermende laag op het textiel, waardoor vloeistoffen en vlekken minder snel doordringen. Hierdoor kunnen gemorste vloeistoffen eenvoudig worden afgeveegd zonder dat ze in het textiel trekken en vlekken veroorzaken.

  2. Vuilafstotend: De Textiel nano-coating zorgt ervoor dat vuil en stof minder goed aan het textiel hechten. Hierdoor blijft het oppervlak langer schoon en is het gemakkelijker schoon te maken.

  3. Waterafstotend: Textiel Nano-coatings kunnen het textiel waterafstotend maken, waardoor waterdruppels van het oppervlak afparelen. Dit is vooral handig bij meubels die in aanraking kunnen komen met vocht, zoals buitenmeubilair of meubels in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers.

  4. Verlengde levensduur: Door het textiel te beschermen tegen vlekken en vuil, kan de levensduur van de bekleding worden verlengd. De coating kan helpen voorkomen dat het textiel beschadigd raakt en er langer als nieuw blijft uitzien.

Het is belangrijk om op te merken dat de textiel nano-coatings niet volledig ondoordringbaar is en na verloop van tijd slijtage kunnen vertonen. Het is raadzaam om samen met NanoEnzo een plan te maken  voor de juiste toepassing en eventuele onderhoudsinstructies.

Het aanbrengen van nano-coating op textielbekleding kan eenvoudig maar toch ook een complex proces zijn en vereist mogelijk professionele hulp ons team kan daarbij helpen. Raadpleeg bij NanoEnzo op het gebied van textiel nano-coatings voor advies over de beste aanpak voor jouw specifieke meubels.

 

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2024 NanoEnzo