Hout

De nano coating op hout aanbrengen gaat heel goed en geeft een uitstekende bescherming voor het hout. Vooral als het hout buiten wordt gebruikt voor schuttingen, houten tuinmeubilair of terrassen. 
Het is meer dan een coating, want de diverse nano coatings voor hout hebben de eigenschap dat het hout ook wordt geïmpregneerd en hierdoor een langere levensduur krijgt men hoeft nooit meer een 
apart impregneermiddel toe te passen.

De coating kan aangebracht worden op vrijwel alle houtsoorten. Alleen zal het vanwege de hardheid van hardhout wat moeilijker gaan. Voor zachtere houtsoorten is een nano coating voor hout de ideale oplossing voor zowel het impregneren, Wat is impregneren?Impregeneren is het behandelen van een oppervlak met een beschermlaag. In de context van impregneren bedoelt men dan specifiek een poreus materiaal,  waar het impregneermiddel intrekt. Het is... als coaten van het hout.

Let er wel op, dat nano coating voor hout waterafstotend is.
Het is achteraf dan niet mogelijk om het hout te beschilderen of met een ander vloeibaar middel te behandelen. De coating is dus enkel geschikt als je het hout in de natuurlijke kleur wilt houden of 
als het hout reeds is geschilderd.

Nano coating voor steigerhout
Steigerhout is momenteel een zeer populaire houtsoort voor buitentoepassingen. 
Doordat steigerhout reeds is gebruikt, heeft het een authentieke en geleefde uitstraling. 
Steigerhout leent zich uitstekend vor het maken van diverse tuinmeubels.

Het kan geen kwaad om een nano coating voor steigerhout aan te brengen. 
Nano coating op steigerhout zal het hout nog duurzamer maken en beschermen tegen schimmels en algen.  Want hoe doorleeft steigerhout er ook uitziet, schimmels en algen zullen het hout ontsieren.
 Nano coating op steigerhout zal je hout voor lange tijd mooi houden en de steigerhout nano coating zorgt ervoor dat steigerhouten meubels heel gemakkelijk te reinigen zijn.

Nano coating voor teak Ook teakhout is geschikt om met een nano coating te behandelen. Let er wel op dat je dan een speciale coating voor teak koopt of een coating voor hardere houtsoorten. Teak is een hardhout wat van nature ook olie bevat.

Mede door de hardheid en de olie, trekt de coating moeilijker in het hout. Let er wel op dat de nano coating voor teak en overigens ook voor andere houtsoorten, enkel bedoeld is om het hout te beschermen tegen vocht, schimmels en algen. 
Tegen krassen en beschadigingen is deze coating niet geschikt en zul je een andere coating moeten aanbrengen die deze eigenschappen wel heeft.

Eigenschappen
Gemaakt op basis van water, dus direct klaar voor gebruik!
Stoot water, olie en vuil af voor vijf tot tien jaar. Blijven de druppels water niet meer liggen? Dan is het tijd voor een nieuwe laag coating.
Minder onderhoud van het meubel dankzij nano coating.
Voorkomt de groei van schimmels en algen.
Een betaalbaar middel om je meubels te beschermen.
De originele kleur van het hout blijft zichtbaar.
De droogtijd is kort. 

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2024 NanoEnzo