Anti-slip

Onze antislip coating Is een zachtaanvoelende en uitstekende anti-slip, water gebaseerde coating met lichte satijnen, flexibele, breukvrije afwerking. Het biedt uitstekende anti-slip (high COF) eigenschappen op beton en andere oppervlakken.

“Te gladde afwerkingen geven een verhoogd risico op uitglijden, met mogelijke serieuze verwondingen, 
maar (te) ruwe oppervlakken geven dan weer aanleiding tot een ander type verwonding bij valpartijen, 
zoals schaafwonden.”

Ruwheid van het vloeroppervlak de ruwheid van het vloeroppervlak is erg belangrijk voor de slipweerstand. Hoe ruwer het oppervlak, hoe groter de slipweerstand. 
Onze anti-slip coating zal de slipeigenschappen van een vloer sterk verbeteren door de ruwheid te verhogen. 

Oppervlaktebehandelingen en slipweerstand sommige vloeren moeten behandeld worden om ze bijvoorbeeld waterafstotend te maken. onze antislip coating heeft beide eigenschappen, 
behandeling hiermee heeft een waterafstotende werkinging en verhoogd de slipweerstand.
Uit rapporten van de gemeente Amsterdam blijkt dat onze antislip coating de weerstand verminderd, in principe volledig in de poriën dringen en nauwelijks materiaal op de tegel achterlaten. Het water kan immers gemakkelijker afvloeien, waardoor de vloer in natte omstandigheden slipvaster wordt.
 
Vloeren die behandeld worden met een kristallisatievloeistof (marmer en kalksteen) worden meestal ook gladder. Omdat het kristalliseren meestal gebeurt op een gepolijste ondergrond, die toch al glad is in natte omstandigheden, is de verslechtering van de slipweerstand echter niet meer bepalend. De toepassing van onze antislip coating op deze vloeren heeft grote positieve gevolgen: 
de relatief grote ruwheid die er ontstaat na behandeling is enorm 

Meer weten over onze diensten en materialen?
Neem direct contact op
© 2024 NanoEnzo